Ontwerp tips

Hieronder volgen enkele tips die je kunnen helpen bij het vinden van een juiste uitstraling voor je

 

1 - Denk goed na over wat je wil uitstralen met je product of bedrijf.

Maak samen met je vormgever of een vriend een lijstje met woorden waarvan jij vindt dat die aansluiting hebben bij de uitstraling van je bedrijf. Denk aan:

Wat is de service die jou bedrijf aanbiedt en wat vindt jij daarbinnen het meest belangrijk?

Wat voor gevoel geeft je bedrijf je klanten of wat voor gevoel probeer je ze te geven?

Zoek bij deze woorden een aantal kleuren, vormen, of google om plaatjes die passen bij deze woorden.

Is er een voorwerp of specifieke omgeving die een bepaalde verbinding heeft met je bedrijf en past bij de uitstraling van je bedrijf?

Neem het plaatje, voorwerp of omgeving niet te letterlijk maar probeer elementen hieruit die jou aanspreken te gebruiken in het ontwerp van je site of logo.

 

Let op dat je geen beslissingen maakt op basis van wat jij mooi vindt maar dat het vooral ook aansluit bij wat je wil uitstralen en wat de doelgroep van jou verwacht.

 

2 - Wat voor informatie komt er op je website?

Er is veel informatie over je bedrijf die je op je website wil plaatsen, maar welke informatie moet waar staan en waarom?

Niveau 1

Dit niveau is bestemd voor alle bezoekers op je website. Hier beantwoord je de eerste en belangrijkste vragen over jou bedrijf.

Niveau 2

Dit niveau is voor bezoeker die meer willen weten over je specifieke. De informatie de je hier geeft is specifieker. Je geeft op dit niveau informatie over een specifieke service of product die je verkoopt.

Niveau 3

Op dit niveau komt de bezoeker wanneer deze alle details wil weten. Dit zijn details als bijv. Technische specificaties of algemene voorwaarden. Deze informatie kan je presenteren op een pagina maar wordt ook vaak aangeboden als download.